Mit univers


Her kan man følge med i, hvad der fylder mest i mit liv - tanker og idéer, som jeg gerne deler ud af.
God læselyst Millelouise

torsdag den 30. juni 2011

Fede bukser - 24 timer tilbage på min give away ; )

 Jeg har faktisk været produktiv - først fik jeg syet et par sjove "cykelshorts" og den søde modtager på 3 år blev meget glad
Det andet jeg har arbejdet på er disse bukser i tyrkis fløjl - mønsteret er et EG-mønster med kraftige ændringer, så jeg fik de rigtige skæringer ind.
Lommerne har fået tittekant og det ser rigtig fint ud og virker efter hensigten og skæringerne på benene giver en god effekt.


Bag på har jeg applikeret en hval i hvalstof og den er blevet rigtig fed - men detsvære er billedet blevet træls - men det kommer med : )
Husk nu min give away - den trækkes den 1. juli.

god aften til alle derude

Millelouise

onsdag den 29. juni 2011

Loppefund

Har været på loppetur og jeg elsker det - jeg kikker altid efter keramik, børnebøger, håndarbejdsblade og andet, som jeg ikke kan stå for.
Pigen er så fed, men mangler en lille blomst - men keramikken er fra Michael Andersen og er rigtig fin. Egentlig er jeg ikke til store serie af noget som helst - men kunne ikke stå for de tolv årstider på de her platter
Bjørn Vinblad og det er rigtig fede - egentlig havde jeg forstillet mig at bruge dem som bordskånere - men de er næste for fine - kunne også gå i den næste give away ; )

Jeg har en kærlighed til bøger - men især gamle børnebøger - Pondus er en af dem - Mie elsker at få dem læst højt - jeg kan lide at læse dem og kikke på børnenes tøj - meget inspirerende : )
Prøv lige og kikke på dette her

God aften til jer ude i blogland - håber at I husker at slå et slag for min Give away

Millelouise

søndag den 26. juni 2011

Babyhjelm(e) og lidt til : )

Kan se på mængden af billeder, at jeg har været aktiv, men ikke så blog aktiv - men det betyder ikke har der ikke har været gang i den - jeg har både fået syet lidt - været på loppetur. Men først havde vi en skøn sankt hans. Lidt smart at lave en collage - håber ikke at billederne bliver for små.


Jeppe er helt klart til krudt, røg og bål - jo vildere jo bedre - Men der blev hygget.

Jeg skulle sy en babyhjelm til bebs på 2 måneder - en grandkusine og der er forhåbentlig landet i Århus sammen med Jeppe og farmand - Jeppe har ferie, så har tager lige en ugens ferie ved farfar i Århus.

  Uha da da - hvor er det bare hyggeligt, at sidde og sysle med sager til de små - så jeg kom lige til at sy to ekstra i denne lille hyggelig størrelse. Men på min endnu ikke oprettede to-do-liste, som jeg virkelig burde oprette, så har jeg fået syet et par mobiletuier - hvor pingvinerne skal ud af døren i morgen. og det andet må vist i butikken.
Jeg er ved at planlægge, hvad min næste give away skal indeholde og er næsten færdig og kan næsten ikke vente med at vise, hvad der er : ) - jeg synes nemlig selv, den er rigtig god og alsidig - Men Husk du kan stadigvæk deltage i min give away, som udløber den 1. juli.


God aften og jeg ønsker alle en rigtig god uge - det ser jo ud, som om vi får skønt sommervejr
Millelouise

lørdag den 25. juni 2011

tirsdag den 21. juni 2011

Mie´s har bestemt design af lommer : )

Måske ikke det mest spidsefindige - men har en stor gammel knap så pæn lyseblå dug i hør og jeg har jeg ville egentlig godt byde ind på gammelt til til nyt-projektet. Jeg syr ikke så tit med lommer, så jeg tænkte at jeg kunne benytte denne lejelighed til at afprøve om det lige var sagen : ). I går aftes blev der bare syet og syet og nu har jeg fundet opladeren til kameraret, så jeg glædede mig til at tage billeder i ordentlig kvalitet - og der plejer at være lige til og ikke nogle problemer der, nej.

Men nu har jeg læst dagens billeder ind i computeren og hvad sker der - billederne er blevet taget på højkant og når jeg roter dem, så kommer Mie til at se underlig sammenpresset ud - like this


Og når jeg ikke roter dem, så  ser hun helt almindelig ud - sådan her - altså for mine øje er der altså en forskel - er der nogen der kan forklare, hvad jeg har gjort forkert?

Men det var slet ikke det jeg ville skrive om. Derimod havde jeg klippe at par shorts til en sød dreng, som Mie helt klart synes skulle være hendes - så hun har bestemt, hvordan de skulle se ud - pyha - synes da slet ikke var var enige om noget som helt og der skulle være "sådan nogle, som der kunne være bælte i" - jo jo

Og det var helt klart lommerne, så skulle pyntes
og den anden lomme ; )   Og det er jo meget smart, synes Mie og jeg må indrømme, at jeg aldrig selv ville komme frem til denne sammensætning - derimod bestemte jeg forlommerne og det kan ses - det er jo både ens og er jo slet ikke sjove på samme måde : )

Ogs¨fik jeg så også mulighed for, atsy mine første blætestropper på. Modellen er faktisk meget sød, men ligner mere en trekvart lang buks på Mie, så jeg overvejer, at lægge dem op - men på den anden sider, så fungere de rigtig godt i leg og knæene er relativ meget beskyttet.
Heldigvis, så synes Mie, de er fine, selvom hun godt nok synes, at de smarte lommer altså godt kunne være foran, men de er gode at cykle i - og tjek lige hendes cykel - den er 11 år og blev indkøbt til den ældste dreng. Sidste år blev den sat i stand igen og gjort pige-agtig af faren og den ældste - den vakte total lykke og gør det stadigvæk - køn - ja - bedøm selv : )

HUSK HUSK: min give away og spred gerne budskabet - god aften

Millelouise

søndag den 19. juni 2011

Retro hvaler fra Kaufmann, som blev til shorts

Har en hvis kærlighed til stoffer designet af Robert Kaufmann og her er det blevet omsat til et par små shorts og de er da godt nok små eller sagt på en anden måde, så små børn har jeg ikke længere : ) Men stoffet har ene rigtig lækker kvalitet.
Måske burde man tjekke sine billeder inden man blogger, for de har altså lige ben : ) - selvom det ser lidt pudsigt ud på billedet. Igen har jeg valgt at markere for og bag, da det egentlig virker meget ok.
De er meget enkle, da jeg synes stoffet er flot i sig selv og derfor syet uden sidesøm, så der ikke er kommet for mange skæringer.
Men nu tror jeg også, at jeg snart trænger til at sy noget andet - synes bare det har været så hyggeligt at sidde og sy drengesager, måske fordi da mine egne drenge var små, synes jeg tit det var svært at finde noget sjovt og fedt tøj til dem.

Husk min give away : )

Nyd det sidste af søndagen og god dag til jer alle i morgen, hvor der kun 5 skoledage tilbage - også er det ferie for drengene og madpakkefri for moren - kan slet ikke få armene ned : )

Millelouise

.

lørdag den 18. juni 2011

Shorts med tyrkise pingviner

Jeg har trodset vejret og syet et par shorts mere - Jeg kan konstatere, at jeg har hang til pingvinstoffet, for det findes efterhånden i flere forskellige farver i min lille samling.
Men jeg har konstateret, at når børnene selv tager tøjet på, at det af og til være svært at kende forskel på for og bag - men i dette par har jeg sat et lille mærke så håber jeg, at det virker.
Egentlig ville jeg bare har sat mit eget mærke på der, men jeg synes ikke det var egnet, så det kom bag på det ene ben uden ramme.
Jeg går og diskutere lidt med mig selv om jeg skulle begynde at sætte mine ting til salg på Amio, da jeg efterhånden syr mere end der bliver brugt herhjemme i huset - men er der nogen der ude, som ha erfaringer med at sælge i derigennem.

Husk min Give away 2 : )

God aften til jer derude i blogland - og jeg stemmer for bedre vejr i morgen - det gør jeg nemlig !!

Millelouise

fredag den 17. juni 2011

Funky cykelshorts

Det kan godt være, at jeg ikke kan bruge mit gode kamera - men I skal altså lige se det her shorts - og jeg sidder og diskuterer med mig selv om, de er til drenge eller piger - hvad synes du?

De er syet i str 104 - men overvejer helt klart om jeg ikke selv skal have en model - kan jo ikke gå i mine sneglebukser hele tiden - de skal af og til vaskes. Her kommer et lidt dårligt nærbillede - men det går nok : )

Det sorte er altså bare sort uden strib. Men må hellere koncentrere mig og et stk meget træt barn og må hellere finde ud af, hvad der skal spises til aften - Jeg er en voldsom trang til jordbær med frisk dejlig dansk øko-fløde og ikke noget med at blande det med mælk.

Mon ikke maskinerne for lov at køre lidt her i aften - drengene skal ud at ride og Mie er underholdt med popkorn og cola - god fredag

Millelouise

onsdag den 15. juni 2011

Vinder af give away : ) og opstart på min 2. give away

Det er da lidt hårdt at være ny blogger til tider - man vil gerne, at ens ting ser ordenlig ud og mit kamera er pt uden strøm, så jeg overlever med min mobil. Men jeg sender en stor tak til dem, som har deltaget i min første give away, da jeg startede havde jeg 8 faste læsere og nu er jeg oppe på 26 - og det glæder mig rigtig meget og jeg håber, at ser jer igen : )
Jeg har efter bedste evne trukket lod på den gammeldages måde - klippet alle lodder ud og lagt dem i en sød lille dåse.

Vinderen blev : )

Britta, som kan møde på bloggen http://strikogstorm.blogspot.com/ - Jeg håber, at du på en eller anden måde for glæde af den lille tunika. Som en lille overraskelse sender jeg dette lille mobiletui med. Du kan kontakte mig på min mail: millewowk@gmail.com - så jeg kan få afsendt pakken til dig : )

Nu har jeg høstet min første erfaringer ift Give away - og derfor sætter jeg fluks anden omgang i gang. reglerne er de samme

1 lod for én kommentar
2 lodder for én kommetar og fastlæser
3 lodder for én kommentar, fastlæser samt link til min give away på din blog
Benyt gerne mit billedet : ) og den trækkes d. 1 juli 2011

Det du kan vinde er en ægte retrodug, som på ingen måde har været slidt - det var lidt et fund og tilmed rund : ). 

Så er det to hygge blade - jeg har selv en hang til de gamle blade, som jeg elsker at sidde og kikke og blive inspireret af. 

Jeg lovede ville der komme en drengeting - det er bukser af bomuld med lommer og lapper - Men vinderen kan selv vælge mellem str. 2-8 år - Det par som ses på billedet er str. 98. 

Bladene er fra to forskellige årgange - den ene er Alt om håndarbejde juli 1978 og det andet er Alt om håndarbejde Maj 1982 - det er sjovt, for man kan se, at mange af de trends som er hotte i øjeblikket er at finde i de to blade. Og der er mange gode sy- og strikkeopskrifter og vejledninger - fx en lækker strikkeopskrift på sømandstrøjer og søde børne bluser.
Uha da - du er klokken blevet 10 min over midnat - så det må vist være tid til at for afsendt dette indlæg - men jeg har en hang til at arbejde sent - måske fordi der så er ro i det lille hjem.

Millelouise

tirsdag den 14. juni 2011

Drengebluse med hvaler

Så har jeg fået syet en lille drengebluse i str 2 år - en Gynther-inspireret model med hvaler - og den er da blevet helt fin - men en af de projekter, som var nemme, men der var én ond ånd over mine maskiner i dag - hvis det ikke var min undertråd, som drillede så var det mig, som glemte at bruge hjerne - men heldigvis kan man ikke se, hvor lang tid ting har taget, når de er færdige.
Og for at det ikke skal være helt løgn, så er kamereaet løbet tør for strøm og opladeren har forsvunden på mystiskvis - så jeg har brugt min mobiltelefon, som ikke helt tager så gode billeder.

Det er 24 timer tilbage på min første give away - og jeg synes det er sjovt at der faktisk er mange som har fundet min blog, da jeg stadigvæk er en forholdsvis ny blogger - på den kontinuerlige måde. Den næste give away er på trapperne og jeg kan afslører, at det er noget drengetøj og et par hyggelige blade.

lørdag den 11. juni 2011

Kjole, etui til mobil og lidt brok!

Fredag aften skrev jeg et indlæg til min blog fra min mobil inden jeg skulle sove - jeg lå i min seng og følte mig sur og gammel, fordi jeg har konstateret at vi netop pt nu bor i et parcelhuskvarter med mange unge, som fester med meget høøøøøøøøøøjt musik - og for det meste har jeg det ok med det - i går var jeg ved at få mega spat og det var så højt, at jeg kunne mærke "bassen" i  min seng og for det andet var det noget total uudholdeligt musik - måske jeg bare er ved at blive gammel.

Men jeg fik syet en del i går - bukser til Augustina, jeg håber hun kan passe det og et mobiletui til Winnie, men nåede slet ikke at få billeder af det. Men jeg syede atter et etui, som passer til en HTC wildfire.
Den virker nu helt igennem ok - men jeg kan ikke rigtig bliver enig med min selv om, hvorvidt den skulle være åben for over, så det er lettere at komme til telefonen - det er vel lidt omstændigt, men på den anden side, så er der lidt mere taske over denne.
Den lille fine ting ligger oven på, kjolen, som jeg også har fået syet - det er str. 4 år og den er syet efter samme mønster som sneglekjolen. Lidt træls at tage billeder, så det er blevet mørkt, men som ses har jeg så har jeg pt et eller andet med tyrkis - det det er vel nok dikteret af moden ; )
Kjolen har været et rigtig hyggeprojekt, hvor jeg har brugt tid på de små detaljer
Jeg er vild med det prikkede kantebånd og kunne godt bruge noget mere af det - men synes det er lidt svært at få fat i. Men det er nok meget godt, for meterprisen er ikke den billigste.
Kjolen er enkel med sød og I skal da også lige have et par billeder bagfra - næ og jeg kan konstatere at det med "min fod" - måske jeg virkelig seriøst skulle overveje et fotokursus - men det går nok
Nu går jeg så og diskutere med mig selv - hvad skal denne kjole - Mie synes den var vældig - især fordi der er en stor fin lomme på og at der er mange hjerter og hånden på hjertet, hun mangler ikke kjoler.

I denne sene nattetimer sover det fleste - men nyd pinsen i morgen

Millelouise

tirsdag den 7. juni 2011

Mie i sneglekjole

Så fik jeg lige tid til at ligge aktion billeder ind af Mie i hendes nye spencer. Hun blev rigtig glade for den.

 Så hun gik stolt i børnehave og var jublende for at det ikke blev sneglestoffet ikke blev til posebukser.
Og det er ikke den sidste spencer, jeg syr efter det mønster og Mie synes den sidder fint og dem er god at lege i.

Go´aften  Millelouise

mandag den 6. juni 2011

Misundelse ; ) - en sneglekjole

Mie lever med den overbevisning, at hun ikke er til posebukser, men det var misundelse at spore, da hun konstaterede, at jeg havde fået mig et par snegle-bukser : ) - Ha ha tænkte jeg, måske jeg alligevel kunne snyde mig til at sy et par bukser til hende og viste hende, at der faktisk var noget stof tilbage, når nu hun synes, at de snegle var søde. Men det kvikke barn konstaterede tørt, "mor, jeg ved jo du sagtes kan sy mig en nederdel eller kjole og jeg vil altså ikke gå i posebukser".

Barnet fik sin vilje, men stoffet blev forvandlet til en spencer i stedet for efter et nyt mønster, som jeg havde udset mig - bare for at prøve noget andet - det eneste som er træls er at lommen ser mega skæv ud på billedet og det er den faktisk ikke i virkelig, for jeg har nemlig den pillet af og syet på igen.

Jeg havde lyst til at sy noget uden kantebånd til en afveksling, så den er syet med indvendig belægning i det øverste stykke og jeg har faktisk lagt den ordenlig på med dobbelt ombuk.

de fine gule knapper er fra den lokale genbrugsbiks - 20 knapper for 10 kr - godt nok skal jeg bruge lidt tid på at stå og lede, men det er tæt på at damerne dernede ved, hvad jeg leder efter, så der er efterhånde. service på.
Så nu håber jeg bare på, at modellen vil have den på i morgen og jeg kryder finger for at den sidder godt, fordi jeg synes at modelen er rigtig fin.

God aften fra Millelouise - husk min give away, som trækkes den 15/6-11

lørdag den 4. juni 2011

hun blev glad : )

Den nye ejer kom og hentede sin nederdel idag - og hun var godt tilfreds, så det var jo skønt. Jeg er trukket indenfor og overvejer én morfar.
 

By Slyngel har sendt en rigtig god bog ud som give away http://byslyngel.blogspot.com/ - den vil jeg håbe, at jeg kan vinde : )

Millelouise