Mit univers


Her kan man følge med i, hvad der fylder mest i mit liv - tanker og idéer, som jeg gerne deler ud af.
God læselyst Millelouise

søndag den 1. august 2010

Tanker om én ny status

Så er det den første august og jeg min status som folkeskolelærer er slut - egentlig burde jeg være super glad og glæde mig til mine nye udfordringer - men det ved jeg ikke helt om jeg gør. Jeg synes faktisk, at jeg føler mig mig trist over ikke at skulle undervise de små poder mere - og være én del af deres liv. Jeg kommer til at savne de umiddelbare reaktioner og glæde som hverdagen byder på - de små pudsige indfald -  duften af madpakkerne - omsorgen for hinanden

For at undervise i folkeskolen handler ikke kun om "alt" det som skal nås ifølge læseplanen - for mig handler det om nærvær og anderkendelse over for det enkelte barn - at møde børnene, der hvor de er - at finde ind til kernen i deres personligheder og interesser, at møde dem med et åbent sind og igennem dette samspil opnås børnenes trykhed og parathed til at lære og at overkomme nye og tiltider besværlige opgaver.

At samarbejde med børnene og se frugten af samarbejdet - at få de små poder til at føle, at de rent faktisk er unikke og super dygtige- alle har jo alle forskellige kompetencer - men at finde dem ved det enkelte barn og se glæden, når noget besværligt lykkes, synes jeg er hverdagens brændstof.