Mit univers


Her kan man følge med i, hvad der fylder mest i mit liv - tanker og idéer, som jeg gerne deler ud af.
God læselyst Millelouise

lørdag den 21. april 2012

Tøj til lille Laust - eller lille Johan - eller måske?

Fik lige syet et lille hygge sæt til lillebror  - jeg synes det er noget rigtig skønt stof. Jeg er efterhånden ved at nå der til, hvor mit redebygger instinkt er ved at slå til. Så der er blevet bestilt stofbleer og der er blevet bestil vikler - både i stræk og fast stof.
 En lille søg bluse - det eneste minus var at min eneste tvillingenål ligesom knækkede - men det er barnet er nok ligeglad med om der er en enkelt stikning eller en dobbelt stikning ; )
Også lige et par små bukser til - glæder mig til min barsel - så bliver der måske lige mere tid til at sy - det er nu så hygsom og afslappende.

forsat for søndag til alle derude : )

lørdag den 14. april 2012

Lidt ventetøj

Jeg synes efterhånden, at jeg manglede noget behageligt tøj, som lige som kan rumme mig på den gåde måde : ) - og synes det er svært at finde noget ok ventetøj, som jeg gider at gå i.

Jeg har har ændret lidt i et par mønstre og nu har jeg pludselig to rummelige sager, at kan tage på. Stoffet er fra den lokale stofbutik - som faktisk har mange lækre sager - men den findes ikke på nettet
Bluse/kjolen er et ændret Onion mønster, hvor der var en lille bluse med vinge-ærmer og V-hals - ærmnerne er forlænget en smule og tilsat lidt rib - det samme med længden - og den er så fin på.
Det blev også til et par tullebukser med bred rib for oven - og det sidder også rigtig godt. Bukserne er synet er det lækreste bløde hør.
Også jeg synes lige der skulle være lidt sjov på - og hvorfor er det altid børnene der skal have smarte lommer på tøjet - så jeg var lige en tur i restbunken og fandt lidt stof.

Den mandelige del af familien var på mandearbejde i mens i haven - vi er ved et større projekt, med, at få tyndet ud i nogle af alle de træer, som vi har. Og det er nu ikke så få.
Når der er fældet, så skal træet jo køres væk - så der er godt gang i den lille traktor og det er nu vældigt hyggeligt med en kører tur.

Som man kan ane på billederne, så behøver vi ikke at være bange for, at der ikke han blive "et par grene" til midsommerfesten - Sankt Hans.

God lørdag til alle

Smile fra Millelouise

søndag den 8. april 2012

Bambi-kjole 1 færdig og bålhygge

Det har været flot vejr i dag - men dog lidt koldt. Men det holder ikke et par drenge fra at at bage pandekager over bål - meget tilfældigt har de to gutter ens bluser på. Mens de hyggede sig med hyggede Mie sig med at se på i god afstand.
Jeg fik syet den første af de to bambi-kjoler, som Mie har bestilt - overvejer om hun virkelig for brug for alle de sommer kjoler. Nu mangler jeg bare den sidste kjole i lilla. Tror lige der går lidt tid inden jeg inviterer den unge dame med ind i Stof 2000 igen : )
Modellen er egentlig meget simpel - men den kan godt drille lidt ved ærmerne - det eneste jeg synes er surt, er kanten i halsen - synes ikke helt det passer til - men til en tur i børnehaven, så går det nu nok.

En feriedag tilbage - synes det er alt for lidt - for der er så meget jeg slet ikke har nået.

smil fra Millelouise
lørdag den 7. april 2012

Påskehare og sommerkjole

Håber at alle hygger ligeså meget, som vi gør her i påsken. Her i dag lørdag kom påskeharen forbi med æg - så den store æggejagt blev sat ind i haven trods kulde. Jeg var nu mest indenfor : ) - og fik frem tryllet en super lækker chokolade kage.


Jeg har mest været til det stillesidende arbejde - i går  da det var bidende koldt udenfor fik jeg syet endnu en kjole efter et velkendt mønster fra stof 2000. Mie har egentlig bestilt to af bambikjoler, men jeg var noget i tvivl om størrelsen var rigtig, så jeg syede først en prøve i str. 104 - jeg fandt ud af, at jeg havde været i gang sidste år med at sy en model med Hello Kitty - så forsiden af kjolen var klippet.


 Kjolen er blevet godkendt og nu venter hun var på de to næste kjoler - hm hm - er jeg mon den eneste der har et pigebarn, som har sin mening og tingene ??

Men jeg har også lavet en aftale med mig selv - at hver anden ting jeg syr - skal helst tage udganspunkt i nogle af alle de forholdsvise store stofrester, som man har til at ligge. - Så i stedet for at begynder at klippe i de to nye stoffer med bambier på - så tyede jeg lige til en velkendt Gynthermodel, som er blevet syet af resterne fra en nederdel og fra Mie´s sommer jakke - og den er nu blevet helt ok : ) - men tænker også, at det nok ikke lige er Mie.

Håber at I alle for nydt de næste fridage - mange påskehilser fra Millelouise

torsdag den 5. april 2012

Sommerjakke og fødselsdag

Nå ja - hvis manden skal i byggemarkedet og hente dimser til projekt stald - så er det jo godt at stof 2000 ligger lige ved siden af. Tirsdag var Mie og jeg i Stof 2000 sammen og  egentlig skulle jeg kun købe tryklåse, da jeg ikke havde flere. Men så spottede Mie, at der var der kommet nye vare hjem. Så pludselig kom der 4 meter stof med hjem, som Mie havde valgt. Jakke se syet af det to slags - og så har jeg bestilling på to kjoler i Bambi-stoffer. (Men er lidt i kjole-sy-krise)

Det ene projekt er færdigt - og det er Mies sommerjakke - Egentlig havde jeg fundet et sødt mønster i de sidste nye Ottobreblad - men synes godt lige pludseligt, at det blevet noget omstændeligt, men heldigvis havde jeg et færdig udklippet mønster fra EG-bogen på en jakke i str. 5 - Mønsteret blev ændret noget, fordi Mie ville have, at jakken skulle side til i livet og omkring håndledene. Stoffet og sammensætningen af stoffet har hun selv valgt - bliver tit overrasket over, hvad der egentlig ser ok ud.

Vi holder påskeferie herhjemme alle sammen og vi har besøg af farfar, som har fødselsdag idag. Så eftermiddagskaffen bød på pandekager frisk fra bålstedet -  bagt af Jeppe og Farfar - vi andre spiste den med stor fornøjelse og vores forskellige kræ, var meget interesseret i, hvad det nu var vi spiste. lidt stemningsbilleder fra i dag


Da vi alle har brugt tiden i dag på vores forskellige projekter, så var det først til aftenskaffen, at vi fik spist fødselsdagslagkage.