Mit univers


Her kan man følge med i, hvad der fylder mest i mit liv - tanker og idéer, som jeg gerne deler ud af.
God læselyst Millelouise

tirsdag den 31. maj 2011

Jeg gjorde det : ) - Alfebiksen er blevet en realitet

Det har været stille her den sidste uges tid her på bloggen, men det betyder ikke at jeg ikke har fået syet et par stykker tøj eller to. I øjeblikket har jeg en forkærlighed for vintagstoffer af eksempel sengetøj fra 1970érne.

Men Mie kan jo ikke bruge alt det tøj jeg har lyst for syet, så derfor har jeg skabt et lille nyt univers, hvor det mine kreative overskud kommer til salg. Jeg er i en opstartsfase men håber på, at mit nye lille barn i form af Alfebiksen kan få et godt liv.

Der er ikke tale om en egentlig produktion, men derimod er det mulighed for køb, at de ting, som jeg har lyst til at sy - og lige i øjeblikket arbejder jeg med det tynde sommerlige genbrugsstoffer fra 1970erne og temaet er keep it simpel.

Nu er det eftermiddagskaffe og hygge med de kære poder - men hold øje for i maskinen ligger der en næsten lille fin retro-ting som vil komme ud som en give a way.

mandag den 23. maj 2011

Så er der atter lidt ........... ; ) fra maskinerne

Mie har længe gået og kikket på  det fine stjernestof, som hun fik lov at vælge for et par uger siden - og synes bestemt at nu ( i går søndag) var det tid til, at det skulle forvandle til tøj. Damen nægter at gå i posebukser, så hun bestilte leggins, nederdel, bluse og pandebånd - jo jo - resultatet kommer her - taget i morges inden turen gik i børnehaven.
 Mie var tilfreds. så det er jeg vil sagtens også - men kan bare konstatere, at vi ikke helt har samme smag - men sådan er det jo. Blusen er efter den elskede EG-model og den fungere faktisk fin i strækstof - har ellers altid syet den i faststof.
 Bukserne er fra mønster fra et modificeret Home made Mønster - Dora, men jeg synes det er meget høje i taljen, så jeg har kortet dem en del, hvilket har været rigtigt fint for pasformen.
 Nederdelen er fra Onion og størrelsen passer helt fint - jeg har kantet den med en tæt overlock - jeg orker ikke at skifte plade til rullesøm og jeg synes egentlig at det er besværligt, at lægge en rundskåren nederdel pænt op i strækstof.

Tøjet blev syet færdig i går aftens, og der orkede jeg ikke at ligge det ind - men det skulle jo være færdig for det havde jeg lovet.

I dag har jeg fået syet en taske til min mormor og der er en lille indvendig lomme med lynlås til pung og nøgler. Hun har bestilt en ny taske til hendes indkøb så den glæder jeg mig til, at få afleveret. Jeg har taget billedet ude i haven - jeg elsker bare mine gule liljer, så de skulle lige med på billedet.
Hygge til jer, som læser og kikker med : )
Mille

torsdag den 19. maj 2011

Endelig - tid til at skrive og tid til at sy - skønt

Der er sket mangt og meget - først har Mie været syg i næsten to uger, så det har bestemt ikke gavnet det kreative hjørne og isæt ikke, når der er kø på sytøjet. Også har huset her været på den anden ende, fordi den ældste havde nonfirmations i søndags og det forberedelser var der en del af.

Men det var det hele værd, fordi søndag d. 15. maj 2011 blev en uforglemmelig dag for Mads, hvor der var flotte gaver og dejlige overraskelser især at Line havde ordnet Mads´s hest Kiwi og pludselig var de på besøg i haven.


Og glæden blev ikke mindre, da han lige selv kunne få lov at ride en lille tur trods den kom på besøg lige mit i desserten.


Men, jeg nåede dog at få syet en kjole til mig selv, selvom det holdt hårdt, men den skulle altså blive færdig og det blev den så lørdag morgen - den har en rigtig godt pasform og er skønt at have på, så det bliver en af de kjoler, jeg godt gider at bruge til hverdag.
Mønsteret er fra Onion og det fungerer rigtig godt - jeg valgt at sy den uden ærmer, men valgte i stedet at sy en overdel, som er selvkomponeret og den blev jeg glad for, da det faktisk var koldt i søndags.
Faktisk havde jeg afprøvet mønsteret ugen før, men nåede ikke at ligge den ind på bloggen, men her kan den se. Nu har jeg syet to stk, så nu er jeg klar til at begynde at lege lidt med at sætte forskellige stoffer sammen. det vil mønsteret nemlig egne sig ret godt til ; )
Nå, men det var egentlig dagens produktion jeg gerne ville vise - først så måtte jeg lige sy et par babybukser, som sjovt nok minder meget om de sidste jeg syede - men det sære er, at der faktisk er forskel på det sort-ternede stof, denne her virker mere off-white i det hvide - men jeg må indrømme, at jeg selv synes rigtig godt om stilen og størrelsen ; )
 Især lapperne har en rigtig god effekt og giver bukserne et unikt look.
Det sidste jeg fik syet i dag var en lille kjole, hvor mønsteret er fra Ottobre sommer 2010, dog med få modificeringer. Kjolen er til en sød pige, som synes at det måske var lidt snyd, at lillebror fik en fed uglebluse. Jeg nåede lige at sy kjolen færdig inden jeg skulle hente Mie fra børnehave og nåede kun lige at få taget en enkelt og noget halvdårligt billede, fordi kjolen er ganske sød.
De lidt forlange stropper kan tilpasses barnet, og er alt forlange her, hvor den hænger på bøjlen og man kan slet ikke de søde lyseblå stof med små hvide prikker - jeg er spænd på, om hun kan passe den - så jeg glæder mig til at se et billedet : ) Ellers syr jeg da bare en ny en og det går jo nok - det er jo ikke en straf ; )

Ønsker alle en rigtig godt bededagsferie

Mille

torsdag den 5. maj 2011

Ikke "piget" bukser til pige?

Et ikke piget sæt til en lille pige - sådan lød opgaven - og efter at have lagt hjerne i blød og overvejede, hvad det egentligt betød er jeg kommet frem til følgende. En lille posebuks med lap med en tilhørende lille vest.
Valget faldt på en sort/hvid tern, som irriterende nok ser lidt grålig ud på billedet. 
Jeg synes at der skulle være et eller andet på og valget faldt på lapper, men synes ikke lige jeg havde en stof, som passede til konceptet, men ville gerne have noget kontrast uden at det blev alt for meget og et eller andet sted også et eller andet som gjorde, at buksen ikke var til drenge. Så jeg konstruerede to små lapper, som jeg så håber ikke er for "piget" er de det?
Jeg er vældig tilfreds med resultatet også kan man bare håbe at  modtagen også kan lide dem. Når man har syet skal der jo ryddes op og der var jo lige en meget lille rest af det ternede stof og pludselig sad jeg atter ved maskinen - UPS - og resultatet var en lille hurtig vest, som passer til og så var der jo et sæt.
Så er det vist tid til at finde sengen - god dag til alle i morgen og det er jo snart weekend.

Mille

onsdag den 4. maj 2011

En uglebluse

Synes efterhånden jeg er kørt lidt træt af kun at sy tøj til Mie - og da hun ligesom har besluttet sig for, at hun ikke er til ugler, så tænkte jeg, at mit uglestof måtte forvandles til en lille drengeting. Blusen er blevet afsat, til et sødt menneske, som tilfældigvis har en dreng på Mie´s alder - så nu håber jeg at modtageren kan passe den.

Jeg sad flere gange undervejs og diskuterede med mig selv om det nu var en drengeting - for piger kan jo sagtens bruge det - det er vel ikke alle piger, som kun gider at så i lyserødt eller lilla? Hvad synes I? uanset så er stoffet i sig selv skønt.
Elles sidder jeg i denne sene aftenstime og nyder stilheden og lyset i mit vindue - det er jo 4. maj og sirenerne lød klokken tolv præsis.

God aften fra Mille

søndag den 1. maj 2011

Atter en ny kjole til Mie

Som jeg skrev i går, fik jeg syet kjolen til Mie - den gule drøm og i dag den første maj blev den taget i brug.
Vejret så flot på Mors i dag, men dog lidt blæsende. Men en perfekt dag at. blive konfirmetet på.  Det var fætter Alexanders store dag, 
Men det var en lang tur i bil fra Bramming til Mors, når man hedder Mie og sidder i festtøjet og venter spændt til festen skal starte.

Vi ankom i god tid, så vi kunne lige få lidt frisk luft og strukket benene inden middagen. Så fik jeg et par billeder af Mie i hendes kjole og drengene. 
Mellemste mand havde altså ikke tid til at stå foran kameraet, han elsker vand og sand - så væk var han og det, men heldigvis nåede han ikke at blive hverken våd eller beskidt.

Jeg ønsker alle en god uge : )

Mille