Mit univers


Her kan man følge med i, hvad der fylder mest i mit liv - tanker og idéer, som jeg gerne deler ud af.
God læselyst Millelouise

lørdag den 30. april 2011

Kjole til Mie

Havde købt det fineste lyseblå stof med hvide prikker, som skulle have været til en kjole til Mie, da det er mange konfirmationer i år. Men nej, stoffet passede ej damen. Men hun havde forelsket sig i det gule stof med blomster, det limegrøne med hvide hjerter også i en lille rest rødt med små hvis prikker.

Men efter en aftens arbejde, så er den blevet helt fint, så nu kan hun være fin i morgen til sin fætters fest. Så kan man bare håbe at hun ikke brokker sig ovet, at jeg ikke nåede at sy leggins i lilla til ; )

God søndag fra Mille


søndag den 24. april 2011

En dejlig søndag eftermiddag

I dag påskesøndag var hele familien inviteret til påskekaffe hos familien Hink-Hansen. Vejret var skønt og der blev hygget. Først skulle der findes æg.

Bagefter var der kaffe i haven med dejlig hjemmelavet æblekage med fløde.

Jeg synes de sidste par gange jeg har skrevet indlæg fra min smarte telefon er billederne været trælse, fordi de ligesom bliver sære at kikke på.

Her til aften fik jeg syet leggins og top til Henriette, som hun havde bestilt.
Nyd nu den sidste dag i ferien i morgen mandag.onsdag den 20. april 2011

Til mig selv ; )

Har tit tænk tanken, at sy til mig selv - men har faktisk ikke gjort det særligt meget. Men så havde jeg der er stykke stof liggende - minder om mælkedrængestrib, men bare i en noget mere lækker udgave også med lidt stræk i- Havde faktisk købt det til Mie, men synes det var så lækkert, at jeg måtte eje en nederdel af det - hvilket i sig selv er meget utroligt, fordi jeg mest er til jeans.
Den er syet efter et onionmønster og den sidder bare rigtig godt - og har en kanon god pasform til mig - så måske der ender med, at jeg bliver til nederdele, hvis det kan være så behageligt at have på. Jeg blev så inspireret af en anden blog, at endnu en kjole er på vej til mig selv.
Når vejret er så godt, for jeg kun syet et par timer om aftenen og dagen har stået på have arbejde og det ender med, at vores have bliver rigtig fin igen. Vi kan finde vore bede igen.

Et blog indlæg uden Mie, det går jo næste ikke - men har et i tirsdag, hvor hun legede på værelset og pludselig råbte hun - moar, nu har jeg gjort klar til, at du kan tage et billed - så det gjorde jeg ; )

Måske ender det med, at bloggen bliver lidt kendt efterhånden - kan se at jeg har fået et par læsere og det er jo dejligt - meld jer gerne til og kommenter gerne - der er nu så hyggeligt at få respons på sine ting.
God Påske

søndag den 17. april 2011

Lyserøde pingviner

Nu er det jo sådan, at jeg slet ikke har noget stof på lager ; ) - så da Mie sidst var på udkik efter noget stof kunne kun konstaterer, at vi slet ikke havde noget med lyserøde pingviner, men der var nogle pingviner, der var grønne og andre var i lilla. Og hun savnede altså det stof, som var inde i Augustinas jakke.

Fredag var jeg lige et smut i Esbjerg, hvor der ligger en stof 2000 - og det er faktisk en hel måned siden jeg sidste havde været der - meget var sket og pludselig lå det der - stof med lyserøde pingviner - så det det var ikke særlige store overvejelser om det nu skulle med hjem eller ej.


 Billedet er noget utydeligt, men det er taget sent fredag aften, fordi den skulle altså bare være færdig og så skulle den prøves. Men ingen kjoleprøvning uden hendes nye røde træsko, som hun i denne uge har fået af mormor. Men har taget lidt nærbilleder - den er bare så fin
Måske jeg snart skal på fotokursus, så jeg kan lære at hænge tingene lige inden, jeg tager et billede. Mie synes det lille hjerte er så fint, hun har selv bestilt det. Men jeg fik hende overtalt til, at det skulle side bagpå - det var så ok.
Hvorefter hun spurte, ""hvad stå der egentligt, moar?" Millelouise, svarede jeg - hvorefter den kom en lille pause - "Jeg synes altså der skulle stå Mie"  - Måske har hun ret, hun bestemmer efterhånden en hel del, når der sys tøj.

Har i denne uge syet en forklædekjole bare for hyggens skyld også for at se, om det virkede ok at benytte dobbelt stof - så jeg stod på hovedet i "stof" gemmerne og synes faktisk resultatet blev meget ok - bort set fra at, at lommen ser træls skæv ud, hvilket jeg først opdagede, da det hele var syet sammen.

Men jeg orker ikke at tage lommen af igen, men de ses også kun når, der tages billeder af kjolen - næste gang så syr jeg bare lommen på til sidst - men jeg synes bare det var lidt sødt, at den kunne vendes og at den så pæn ud på begge sider.
Lidt surt, for den er ellers pænt syet - men det kan jo ikke være lige godt hver gang : ) - måske burde jeg sætte nogle flere knapper i, for den kan jo netop vendes.

Det næste projekt er Smocksyning - jeg havde bestemt mig for, at det nok ikke var lige mig og det hænger sammen med, at jeg aldrig har syet det før selvom jeg efterhånden har syet rigtig meget. Men man kan vel overtales og jeg tror faktisk snart resultatet kommer herind - men en ting er sikkert, bukserne bliver ikke til Mie, fordi hun har nemlig besluttet sig for, at hun ikke er til posebukser - KUN leggings.

onsdag den 13. april 2011

Dagens genbrugsfund

Var på retrojagt i den lokale genbrugsbiks, og det blev til en dug, bog, krus og et par vaskelklude. Det lykkedes hvis meget godt. God dagsøndag den 10. april 2011

Forvandling af et hovedpudebetræk

Retro og genbrug - det klinger godt. Min svigermor insisterede på, at jeg skulle gennemgå nogle kasser, men sengetøj, fordi hun var sikker på at jeg kunne bruge det. Men det var en af de dage, hvor jeg bare ikke orkede at tage stilling til noget. Men det var nu godt, at hun insisterede, fordi der var det fineste 1970`er sengetøj, som egentlig bare skulle have været på genbrug. Og hun havde ret!

Jeg har kun brugt et hovedpudebetræk og er faktisk imponeret over, at der kunne blive hel lille sød tunika. Jeg tvivlede ellers i starten, da jeg stod med et småtræls krøllet pudebetræk, men kogevask, strygejern, et symønster og lidt fantasi kan gøre underværker.
Jeg tror ikke, at der er de sidste retroprojekt jeg bevæger mig ud i og så er det jo heldigt, at der er mere sengetøj i kassen. Jeg har sat en ære i, at den skulle være syet af 100% genbrug, så den lille knap er fra den lokale genbrugsbiks. Kantebåndet har jeg arvet, men har aldrig været brugt.
Jeg er blevet helt forelsket i den lille tunika, men synes den ser lidt fesen ud på den matte baggrund - den kommer ikke helt til sin ret. Mønsteret er en modificeret Gynther-model og det var helt hyggeligt at sy den, da det efterhånden er noget tid siden, jeg har syet efter det mønster - men jeg er nok blevet inspireret af jakken. Det ses især, når den bare ligger helt strakt ud.

I går fik jeg lige taget et billed at Mie og Cille inden du skulle ud af døren - jeg måtte lige have et - men barnet er pt ikke særlige fotogen, hver gang jeg jeg synes - nu kommer er godt billed, så ender det med at barnet lige skal sige "tigerlyde" som her
Håber alle har nyt det gode vejr i weekenden og er klar til en ny uge. Det er jo påske lige om lidt : )

fredag den 8. april 2011

Fredags hygge

Mie har haft fri fra børnehave, så vi har rigtig hygget i dag - altså hyggeligt at have barn hjemme på en hverdag uden at det skyldes sygdom. Nå, men det havde været meget hårdt hjemme ved mor, så hun sov tidligt og alle drengene sad og så tv - men tit gider jeg ikke at noget - så jeg hyggede lige lidt ved sybordret, som er placeret i stuen også fik ordnet det seneste bestillinge ; )

En lille jakke til en Mie´s Cille-hund - Igen en Build-a-bear. Til at starte med troede jeg bare at hvert barn havde en bamse, men Men Mie har fundet ud af, at der findes mange forskellige trods hun aldrig har været i en build-a-bear butik.

Jakke er lavet lidt kortere end den sidste jeg syede til bamsen, både foran og bagpå, da der ikke var plads til halen på den sidste model - så det er nu ændret. Sa jeg har delt bagstykket og syet en lille slids, men kunne godt have været lidt længere.
Jeg synes efterhånden er mønsteret er godt - det eneste lille ændring er, at halsudskæringen godt kan være lidt dybere - bare én cm.

Ønsker alle en god en weekend.

torsdag den 7. april 2011

Mie fik sin sommerjakke

Jeg havde jo lovet hende, at vi skulle sy en sommer jakke, men og endelig fik jeg min taget sammen. Samme model som sidst, men Mie har selv sammensat farverne og stofferne. Det vigtigste var jo selvfølgelig den lyserøde lynlås!!
 Men hun er den pige med mange meninger, så da jakken stort set var færdig manglede "båndet med de lyserøde hjerter" jo foran så de måtte efter monteres. Jakke måtte heller ikke få den indkøbte fine ugle på, som ellers passede så fint til lilla fløjl.
Så var det jo heldigt, at Netto havde billige strygemærker - og det var jo lige fine lyserøde blomster, som blev plantet i noget hjertebånd: Kanten blev gul, jeg er så heldig at den lokale sybiks stadigvæk har en del gult kantebånd tilbage og ikke der mere lysegule, der er pt er i pakkerne.

 Også lige et sidste billede, Mie synes nogen gange at hendes moar er rimelig anstrengende med sit kamera - så hun måtte lige afreagere - men symaskinen holder ikke pause, fordi det kvikke barn vil jo gerne have at Cille, som er hendes anden build-a-bear - en hund, også skal have en sommerjakke.

Elles har dagen igen budt på en tur i stalden og det var altså en noget kold så Mie og Nikolaj tog hjem og lavede en delig aftensmad - der er ikke noget som helstegt hanekylling fra Bornholm, Jeg harogså fået syet voltigeringsdragten helt færdig, så nu er den afleveret- nu glæder jeg mig bare til at se, at den kommer i brug så der kan komme nogle billeder på - der er stort voltigeringsstævne i weekenden.

lørdag den 2. april 2011

Mie rider

Så lykkedes det, at få taget et par billeder af Mie på Cirkeline. Det er rigtig skønt vejr, vi har haft 20 grader, som lovet. Den første rigtige forårdag i år. Nu er alle trætte mon ikke vi får en rolig aften. Mie har lige plukket blomster i haven, hun er så træt så træt. Nu er det tid til afslapning. God aften.
fredag den 1. april 2011

Build-a-bear - en mini Gynther(inspireret) Jakke

Synes sjældent, at man når noget fredag eftermiddag - børnene er trætte efter en lang uge og i dag skulle Mads og Jeppe også ud at ride -  plejer ellers at holde hestefri om fredagen. Men VI/jeg nåede både at være med i stalden og få syet lidt. Mie er i gang med at strigle Cirkeline og hun synes det er en skøn lille pony.  
 Billederne fra dagens ridetur blev noget utydelige - en rideture kommer der flere af og dermed billeder - der er ingen tvivl om, at Mie overtager interessen for heste fra drengene - hun er slet ikke bange og fodre dem gerne især med sliksten.
Egentlig skulle jeg igang med at sy Mie´s Gynther, men orkede ikke lige et projekt, som skulle tage flere dag og derfor blev det til denne lille Gynther-inspireret jakke til en Build-a-bear - ulempen med Mie er, at hun er overbevist om, at alt det, som bliver syet herhjemme er til hende. Altså mor:  "du er jo ved at sy en jakke var til Kacinus". Og helt ærligt - det var jeg altså ikke - tror bare at jeg syr en mere.
Den blev faktisk helt fin trods små skønhedsfejl, men tror bare det er sådan, når man skal sy sammen med Mie.I baggrunden er der det fedeste hæklede tæppe i lilla, det virker helt nyt, men jeg har fundet det i vores genbrugsbutik til næsten ingen penge.
Mønsteret til jakken har jeg selv lavet og var ikke den store videnskab - men når man syr til bamserne skal man lige være opmærksom på, at skuldrene er små og nærmest ikke eksisterende og halsudskæringen skal være stor, fordi bamserne har nogle tykke halse. Lynlåsen er 20 cm, men den kunne godt have været et par cm mindre.
Hvis man kan nå så meget på en fredag eftermiddag - hvad kan det så ikke blive til her i weekenden : )

GOD WEEKEND