Mit univers


Her kan man følge med i, hvad der fylder mest i mit liv - tanker og idéer, som jeg gerne deler ud af.
God læselyst Millelouise

tirsdag den 29. marts 2011

GretheWowk - keramik

Det findes så meget fedt dansk keramik, som i den grad afspejler retrobølgen - både i former og farver. Jeg har en svaghed for det fine kunsthåndværk og kunne dekorerer mit hjem med skønne krukker, vaser og stager.
Disse stager er jeg faldet for - så det er næste et must have - De er så fine. Der er flere forskellige keramikere fra 1950érne, 1960érne og 1970érne som med hver deres stilarter, har nogle særdeles gode udtryk - især deres robusthed er fascinerende.

Min hang til den danske keramik kommer fra mine forældre, så jeg har svært ved at gå i gennem i kræmmermarked eller i genbrugsbutikker uden, at jeg lige skal hen og se, hvad der befinder sig på hylderne - men det er efterhånden blevet svært at finde den gode keramik. Jeg er blevet godt skolet af min far, som har vist mig, hvordan man kender forskel på de forskellige typer - dansk keramik er en hel videnskab - bare tjek alle de bøger, man kan låne på biblioteket.

Min mor, som har hjemmesiden Grethe Wowk - her kan man se et lille udpluk af samlingen, og jeg er sikker på, at hvis hun kontaktes kan de lækre sager sikkert  købes. Se lige relief af Michael Andersen

Lørdag d. 2, april 2011 er der loppemarked i Rundetårn, og hvorfor er det vigtig, fordi mine forældre har en stand på markedet og det betyder, at en lille del af samlingen kommer ud i det offentlige rum og det synes jeg da er godt gået - Så hvis jeg lige kom forbi København på lørdag, så ville jeg helt klart tage en tur til Rundetårn.
Velmødt

lørdag den 26. marts 2011

Mange trængsler - en færdig jakke - Elsebeth Gynter

Endelig er den første EG-jakke klar til foråret og den skal endda sendes ud af huset - pyha da - Jeg har konstateret at min symaskine ikke kan lige at sy kantebånd, hvis der er for mange lag - så det drillede da ufattelig meget. Og jeg har været lykkelig for min nye lille spidse brodersaks - så bare er bedre end en opsprætter.
Men det endte lykkeligt. Jakken er syet af brunt fløjl - ærmerne er ægte retrostof, tror måske der har været brugt som noget bordløber, men nu er det altså ærmer.
Jakken er med lynlås, for der er lidt nemmere for én en sød pige på fire - men havde den været syet med knapper kunne det næste have været en vendejakke. Foret er æble og pingvinstof - valgt af Mie, dog fortrød hun et kort øjeblik, hun var ikke sikker på, at hun kunne undvære pingvinerne, men enden blev, at de grønne pingviner skulle ind i jakken.
Bagsiden er pyntet med en fin lilla ugle - og jeg har husket at montere et lille stykke kantebånd, så jakken på en god dag kan komme til at hænge på en knage ; )
Alt i alt et lille sjovt projekt - mit længste og jeg er jo ikke den mest tålmodige - så det med at få skrevet herinde i løbet af ugen holdt lige som ikke stik. Men så prøver jeg da bare igen. Nu mangler jeg bare en lilla/lyserød drøm af en EG-jakke - stoffet er valgt og det vigtigste er jo den lyserøde lynlås - så det må betyde at jeg forsøger at kombinere min retrosmag sammen med Mie´s smag - for det er nemlig ikke alt der falder i endes smag................
SE denne lille nuttede nederdel -"ej moar den er ikke lige mig" - så nu ligger den ude mellem alle "stofferne" måske man alligevel skulle sætte sit navn på og gøre den helt færdig- så kunne den komme med i et give away projekt - er det en idé?torsdag den 17. marts 2011

Retro og forår

Retro - det styre altså
Jeg savner altså noget varme og godt vejr - så jeg er startet på at sy Mie´s forår/sommer tøj - havde virkeligt et behov for at sy det jeg havde lyst til ude alt for meget lyserødt, bling bling og glimmer ; )

I en ændre sybog fandt jeg et mønter på en forklædekjole, som jeg ikke kunne står for - så det blev lidt tranformeret om i mit eget univers, hvor at gul, orange og brun er mine fortrukne farver.

 i øjeblikket er det svært at tage naturlige billeder af Mie - hun insisterer på at "sige" appelsin, som betyder at hun bestemt ikke smiler, men derimod der lidt spøjs ud - men hun synes selv det er vældigt.
Forklædekjolen er egentlig et gammelt klædningstykke, som blev brugt meget ved århundrede skiftet - men det gør den ikke mindre sød i dag. Men ingen kjole uden bukser - blev inspireret af de to stoffter og så fremkom disse bukser
 Jeg har hang til lommer på bukser - måske fordi Mie har alderen til lommer - eller at jeg kan finde ud af at sy dem på - så det er ikke det sidste hold lommer, der er syet.
Lommerne gør også at bukserne er utrolig fede i sig selv, når hun bare har en halvkedelig bluse på. Ind i mellem forårstøjet - blev der lige syet et par bukser til Magnus på to år - og det var jo også lige med lommer.

Ingen forår uden en vest og jeg jeg havde sat mit i hovedet, at nu måtte jeg lærer at man ikke skal være så bange for lynlåse - og det gik også vældigt - men beklageligvis spiste min overlocker det ene forstykke på vesten - gode råd var dyre, for der var ikke mere stof - så af men lynlåsen kreativiteten længe leve - og pludselig kom en rigtig fed retrovest.
 Vesten bagfra med applikation af en sol, som Mie havde fundet i en malebog - jo inspiration er altid godt.


 Og så lige lidt billeder in action - taget i dag inden turen gik i børnehave - hun synes at er fedt med lynlås.
 Efterhånden ved hun, at jeg gerne vil have billeder at hende både forfra og bagfra - så hun brugte lige 10 min af mores tålmodighed til at finde den rigtige hårelastik - hvis du ikke kan se det, så er der "Hello Kitty" på ; )

Sidder lige og overvejer, hvordan man få blere læsere på sin blog - overvejer helt klart et projekt "give away" har nemlig efterhånden et lager af lækre sager for kreative mennester. Ofte er det diverse genbrugsbutikker, som leverer de sjove sager - mit sidste togt i går - gav alt for fede ting.

søndag den 6. marts 2011

Weekendens kreative udfordringer

Jeg har i denne weekend atter været ude på for kreative udfordringer, nemlig 
 Mie´s fastelavskostume

hun har/havde et ønske om at være en klovne-prinsesse-hest. Heldigvis blev vi hurtige enige om, at hesten godt kunne være en kæphest, men så var der kun dragten, men tilhørende pynt, som blev en udfordring.Det blev til en kjole i regnbuefarvetsatin med lyserøde glimmerærmer - tylkåbe, men pink satinbånd, sølvleggins og en tilgørende vendetaske som er regnbuefarvet pink. Egentlig gad hun ikke at stå model, men i dag gik det lidt bedre, fordi farmoren også skulle stå model i den seneste kjole herfra.

I denne weekend fik jeg også syet til Hanne - som har forelsket sig i lækre kjoler, som er smarte og behagelige. Den grønne kjole har været meget tror overfor mønsteret, da det var den første jeg syede for et par uger siden.
Den er utrolig flot - nedenfor ses resultatet af weekendens andet eksperiment - ejeren blev glad og særdeles tilfreds - og der er så skønt især når man kun ejer store selvkritiske øjen.

Men for Mie var vinderen de utrolig glimtende leggings, som hun er meget stolt af. Når nu man bevæger sig rundt i den kreative verden, så har jeg været den heldige vinder af at modtage en masse dejlig stof, garn og især skåbånd og bånd i dag, Og ikke nok med det, der var et væld af skønne bøger, så jeg sender lige Mette en tanke.

Det er ikke det hele jeg syr, som kommer ind på bloggen så kik på www.millelouise.dk